Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

Lacunaria 08820

història del delta del llobregat

  • 2
    Subscribers

Balanç gener 2024

Balanç del treball realitzat durant el mes de gener de 2024
Comencem l'any ple de projectes per tal de fer arribar la nostra història a tothom. De manera molt resumida, fem un llistat de les principals accions dutes a termes aquest mes:

1. A Instagram i Facebook: Parlem de la famosa balena que l'any 1983 va venir a morir a la platja del Prat. El fenomen va quedar gravat en la memòria col·lectiva de pratencs i pratenques (però també a Barcelona). L'interès per la publicació ha portat a un reportatge audiovisual que en els propers dies sortirà a la llum, a càrrec dels mitjans de comunciació locals.

https://www.instagram.com/p/C1y0XbYMvRX/?fbclid=IwAR1OVmRvMW8LKADNknuxYUb3sURKmGRX7Fz1xpVLDAeVxMQIzzJg23FcaW8&img_index=1

A més, publiquem la primera (de moltes) fotografia coloritzada pel company Ivan Ramos Rodríguez. Aquest format l'hem titulat El Prat a color i cada mes ens il·lustrarà fotografies històriques a color.

https://www.instagram.com/p/C2XDAYbMXcu/?img_index=1

2. A Youtube: Recordem el discurs de comiat de l'alcalde Lluís Tejedor Ballesteros, al Ple de l'Ajuntament de maig de 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=RmCkK00cx4g

3. Article al Periòdic Delta: L'article del mes de gener del Periòdic Delta tractem El Estudiantil, un periòdic amateur creat per quatre joves pratencs el 1916.

4. Beca Jaume Codina d'història local: Entreguem l'informe dels sis mesos que portem de treball en aquesta edició de la beca Jaume Codina 2023. Entre les novetats, enllestim un estat de la qüestió historiogràfica sobre el caciquisme i elaborem una base de dades electorals al Prat entre 1868 i 1923 (eleccions municipals, provincials i generals)

Algunes imatges:

La balena varada al Prat el 1983

La imatge coloritzada a càrrec d'Ivan Ramos Rodríguez. Es tracta del bar el Plantel el 1983, inundat (fotografia Joaquim Torrent Pérez)